Zamieszczone przez misiul
Tania nawigacja - co wybrać?
Zwiń
X
-
kross12
marektbg, chcesz jeździć na mapach które są wgrane czy chcesz wrzucić coś innego?
Jeśli druga opcja to brałbym MIO ze względu na wyświetlacz
Komentarz
-
Miałem kiedyś GoClever 4335 . Urządzenie 3 razy się zepsuło w czasie gwarancji więc podziękowałem firmie , sprzedałem i kupiłem Larka 43.1 . Działa bezproblemowo , ma procesor 400 MHz , dobry moduł GPS firmy NXP i można na nim bez odblokowania odpalić każdą mapę . Natomiast Lark 50.3 ma procesor Mstar z którym jakiś czas temu był problem . Tu więcejAntyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
kross12
marektbg, ja jestem przeciwnikiem sprzętów z Biedry. Jakbym miał kupić coś dla siebie to wybierałbym pomiędzy:
Mio Moov 500 - lub pochodne modele, w którymś Mio nie było slotu na karty SD - zwróć na to uwagę.
Pentagram - tutaj już nie pamiętam jakie są modele ale wiem że są odblokowane, także nie tracisz gwarancji.
Mio P560/P360 - palmtop na WM, podobnie jak Win CE duży wybór nawigacji, jest to palmtop na którym wszystko hula nie tak jak na Asusach itp.
Dodam że kiedyś pracowałem przy Mio i powiem Ci sprzedawało się to paletami, mały odsetek wracał ze względu na uszkodzenie, jeśli były zwroty to ze względu na gówniane mapy, które generalnie nie są złe ale do AM to one się nie umywają
Komentarz
-
kross12
marektbg, Ja bym łykał Pentagrama, widzę że ma transmiter FM a to baardzo wygodna i przydatna funkcja. Jak za 300zl to wolałbym to niż biedronkowy stuff
[ Dodano: Pon 22 Lis, 10 22:42 ]
Poza tym jest na Win Ce6 więc bardziej przyszłościowy niż Moovy na Win Ce5
Komentarz
-
TomTom - dobra nawigacja, dostałem w prezencie. I jak się okazało darowany koń okazał się bardzo dobry.
Zainstalowana AutoMapa, dobra, czytelna nawigacja po samym urządzeniu, przyzwoita bateria - ok.2-2,5h po przełożeniu bez ładowarki do innego wozu lub na motocykl. Można podpiąć słuchawki i na moto sobie jechać słuchając poleceń głosowych.
Szybki procesor, bardzo duże możliwości personalizacji czyli ustawień osobistych. Polecam przekątna 4,3" w zupełności wystarczy do spokojnej jazdy po mieście.
Ja zamontowałem niemal na stałe. W jednej z zaślepek wywierciłem otwory i skręciłem razem z uchwytem nawigacji odpiętym od przyssawki, w sąsiedniej zaślepce wywierciłem otwór do wyjścia wtyczki zasilającej, zasilacz/ładowarkę zmodyfikowałem dolutowując w jej środku przewody "+" i "-" które na specjalne spinki zostały wpięte w instalację. Napięcie jest podawane równocześnie z włączeniem zapłonu, więc ładowarka na postoju nie pobiera prądu.
Najważniejszy cel został osiągnięty, w okolicy lewarka od biegów nie ma żadnego kabla, nawigacja jest raczej niewidoczna dla wandali, da się ją obsługiwać nie odrywając ręki od lewarka zmiany biegów... Samo urządzonko można wypiąć i schować pozostawiając uchwyt i kabel zasilający na miejscu.4x4
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wallaceJa mam GoClever 5066 FM BT HD z mapa Polski i sprawuje sie SUPER.Mam wgrana również Automape z Europą.Polecam to urządzenie,naprawde fajne za niewielkie pieniądze.
Co do funkcji dodatkowych jakimi są BT, transmiter FM oraz przeglądarka to albo ja nie potrafię z nich korzystać albo są tylko na opakowaniu i papierze bo z iPhone nie działa to wcale.
To tyle
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 4x4BKFJa zamontowałem niemal na stałe. W jednej z zaślepek wywierciłem otwory i skręciłem razem z uchwytem nawigacji odpiętym od przyssawki, w sąsiedniej zaślepce wywierciłem otwór do wyjścia wtyczki zasilającej, zasilacz/ładowarkę zmodyfikowałem dolutowując w jej środku przewody "+" i "-" które na specjalne spinki zostały wpięte w instalację. Napięcie jest podawane równocześnie z włączeniem zapłonu, więc ładowarka na postoju nie pobiera prądu.
Najważniejszy cel został osiągnięty, w okolicy lewarka od biegów nie ma żadnego kabla, nawigacja jest raczej niewidoczna dla wandali, da się ją obsługiwać nie odrywając ręki od lewarka zmiany biegów... Samo urządzonko można wypiąć i schować pozostawiając uchwyt i kabel zasilający na miejscu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marektbgWszystkie kosztują podobnie ale nie wiem, która będzie najlepsza - poradźcie :?:
Przy każdej inne navi 400Mhz wystarczy.
Ja osobiście używam chińszczyzny w czystej postaci: czyli m-ki VORDON 5", dałem na alledrogo 200zeta, paczka przyszła prosto z Hongkongu.
Śmiga pierwszorzędowo. Jedyną słabością jest mało kontrastowy ekranik, ponieważ w słońcu nic nie widać, ale poza tym daje radę b.dobrze.zdroofko
daszek
http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II
Komentarz
-
-
Wezme Pentagrama Nomad EVO - 4,3 cala - poczytałem o GoCleverze i innych tanich urządzeniach i faktycznie z Auto Mapą jest na wolniejszych prockach słabo. Ten Nomad ma 533Mhz i go do AM chwalą. Nawet przy oryginalnej AM cena za zestaw wychodzi poniżej 500zł - a ten Pentagram wygrywa także wyglądem z innymi urządzeniami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marektbgWezme Pentagrama Nomad EVO - 4,3 cala
(OT - w ustawieniach AM wyłącz obrysy dróg. To funkcja czysto estetyczna, a jej wyłączenie odciąży procek)zdroofko
daszek
http://www.motostat.pl/user_images/13387/icon1.png [1500-3000 obr/min]http://emoty.blox.pl/resource/hi.gif | oryg. instrukcja obsługi Octavia II
Komentarz
-
-
kross12
daszek, POI możesz sobie wgrać do każdej mapy, nie jest to cecha którą posiada tylko AM, myślę że procek jest potrzebny do ogarnięcia tekstur budynków 3d oraz bazy adresów.
Komentarz
-
kross12, zgadza się, ale w AM POI jest najobszerniejsze.
3D budynków też ciągnie mocy z procka, ale i tak bez porównania z POI.zdroofko
daszek
Komentarz
-
-
Poszukaj na tym forum
Sam posiadam Goclever 5066FMBT i sposób na korzystanie z nieoryginalnej mapy polega na tym , że folder w którym jest automapa na SD musi nazywać się mobilenavigator a nie automapa. Plik exe nie automapa.exe czy podobnie tylko mobilenavigator.exe. Wystarczy wiec zmienić nazwę folderu i pliku i navi startuje program z karty. Po wyjęciu karty odpala oryginalny program wiec nie ingerujesz w sama nawigację.
Procek MTK taktowany 400MHz w gocleverze5066 w zupełności wystarcza na odpalenie najnowszych wersji AM. Warto natomiast wgrać firmware z Navi BLOW z tym samym prockiem.
Jest druga srebrna kochanka- CBF 600S...
Komentarz
-
Komentarz